Beeldend werk

Schilderijen in acryl- en olieverf

Hetty maakt schilderijen van landschappen, portretten en stillevens op doek en paneel. Ze gebruikt acryl- en olieverf afwisselend en hanteert een figuratieve, realistische stijl.

Abstracte objecten en collage’s

In studie en spel rond een thema worden vaak abstracte(re) werkvormen gekozen. In haar objecten en collage’s verwerkt Hetty verschillend materiaal als hout, metaal en textiel. Ook delen van bomen en planten worden verwerkt in verflagen en/of met inkt en krijt bewerkt. De veelzijdigheid kan de vraag oproepen of er wel een keuze gemaakt kan worden: het antwoord daarop is dat veelzijdigheid de keuze is.

Fotografie

Ter voorbereiding van een (nieuw) project wordt uitgebreid onderzoek gedaan. Hetty maakt onder andere gebruik van eigen waarnemingen, tekeningen en fotografie. Ze schetst veel, leest veel, reist af en toe en bekijkt waar mogelijk films en documentaires over onderwerpen die in de voorbereiding passen. Voor opdrachten maakt ze persoonlijke afspraken, waarbij informatie ter plekke wordt verzameld en schetsen worden gemaakt.