Over Hetty Combs

Biografie

Anna Carolina Henriëtte (Hetty) Combs werd in 1962 geboren in Zeist. Op alle scholen waar zij naar toe ging was tekenen haar nummer 1 favoriete vak. In 1980 deed ze eindexamen Havo in Tekenen en Kunstgeschiedenis. Hetty wilde graag naar de kunstacademie, maar koos voor verpleegkunde. De beeldende vakken verdwenen wat naar de achtergrond, maar in 1990 werd de “honger” te groot en pakte ze de draad weer op. Ze deed cursussen en kreeg les van o.a. Fons Hoiting (stilleven) en Peter B. van Houten (portret). Rond 2010 kwamen daar grafiek van Marjolein Terwindt-Wetterauw (houtdruk) en poëzie van Akke Brouwer (haiku, lyrisch en modern) bij. Hetty bestudeerde enige jaren cultuurwetenschappen (OU) en kunstgeschiedenis in het algemeen. De droom om een vakopleiding voor beeldende kunst te volgen realiseerde ze door in 2016 alsnog in te stromen bij Kunstacademie De Foudgumse School (figuratieve schilderkunst).

Werk

Hetty’s werk bestaat uit vrij schilderwerk en fotografie, al dan niet gecombineerd met poëzie. Soms maakt ze kleine installaties of objecten. Meestal gebruikt ze een thema waarin de verschillende werkwijzen gebruikt worden als nieuwe invalshoeken voor het onderwerp.
Ze geeft lezingen over kunst- en cultuurgeschiedenis en gastlessen op basis- en middelbare scholen in Noordoost Friesland. Hetty is, met tussenperioden, altijd in de Zorgsector blijven werken en heeft zich, vanaf 2009, ook bezig gehouden met de organisatie van kleinschalige kunstevenementen. In mei 2017 heeft zij al haar creatieve activiteiten ondergebracht in Combs Art Projects dat bestaat uit een atelier voor beeldende kunst, poëzie en een denktank voor advisering en ontwikkeling en van kunstprojecten.

Ervaring

Hetty werkt ideeën uit voor overheden, instellingen, scholen, ondernemers en culturele organisaties. In 2008-2010 betrof dit ondersteuning bij de uitvoering van het project Art ECO “all inclusive” (samenwerking Gemeente Achtkarspelen, Stichting Keunstwurk). In 2009 was ze mede-oprichter van de Stichting Keunstkrite Twizel en is o.a. betrokken bij de organisatie van regionale kunstroutes, kleinschalige poëzie-evenementen en exposities beeldende kunst bij locale overheid en zorginstellingen.