Projecten

Sommige onderwerpen lenen zich goed voor een uitgebreide(re) studie. Zoiets dient zich meestal op een natuurlijke manier aan, bijvoorbeeld omdat het aanspreekt en interessant is om uit te diepen. Het kan ook zijn dat  het thema op dat moment leeft door maatschappelijke of persoonlijke gebeurtenissen.

Sommige studies worden uitgewerkt tot een project, waarbij informatie verzameld wordt (media, bibliotheken, onderzoek, gesprekken, et cetera). Na analyse wordt een keuze gemaakt welke ingang gekozen wordt voor uitvoering van het project. Vervolgens wordt het passende medium erbij gezocht.

Projecten kunnen ook meerdere uitingsvormen krijgen en soms door meerdere kunstenaars worden uitgevoerd. Er is geregeld sprake van een “groeimodel”, waarbij de kunstenaars elkaar inspireren. De samenwerking levert vaak meer op dan de som der delen.

Interne projecten

Hetty is jaren bezig geweest met het onderwerp Kracht & Kwetsbaarheid. Dit leidde onder andere tot het project Nerven en het deelproject Skûljebeam.

Externe projecten

Hetty Combs heeft meerdere kunstprojecten bedacht en uitgevoerd voor de Stichting Keunstkrite Twizel, zowel beeldende als aan de kant van de poëzie. Ze is o.a. initiator van de Jan Ritskes Poëzieprojecten en de lesmap Kunst in Eigen Dorp.

Samenwerking

Vanaf 2009 is er een samenwerking met fotograaf Freerk de Boer. Project “Moederland” bevat foto’s en haiku van gezamenlijk bezochte voorouderlijke locaties in de provincie Groningen.

In 2017 ontstond er een samenwerking met audio-visueel kunstenaar Durk Strooisma, waarbij poëzie gecombineerd wordt met audio en/of audiovisuele werkvormen.